Новото попълнение на Барселона Пиер-Емерик Обамеянг заяви, че е дошъл в отбора, за да спечели Шампионската лига.

„Барса е велик клуб, който трябва да спечели Шампионската лига, заради това дойдох тук. Ще направя всичко по силите си, за да върна отбора в групите и след това да спечелим турнира. Винаги съм мечтаел като дете да играя в Ла Лига. Това е възможността на живота ми.

Барселона е един от най-добрите клубове в света, затова съм тук. Всичко е много добре, наистина. Когато дойдох тук, ще Ви кажа истината, се почувствах много добре. Хората се отнасят много добре с мен, много съм щастлив. Това е като сън, от който не съм готов да се събудя. Мечтаех да играя тук от дълго време.

Ще работя много усилено, за да продължа да играя възможно най-дълго. Ще дам всичко от себе си и трябва да покажа своята признателност към клуба. За мен е чест да бъда тук", заяви Обамеянг.

Нападателят подписа тригодишен договор с каталунците до 30 юни 2025. Габонският национал има клауза за евентуално прекратяване на контракта след 18 месеца, а откупуването му може да стане срещу сума от 100 млн. евро.

Африканецът говори и за бившия си тим Арсенал, където бе в конфликт с мениджъра Микел Артета.

„Мисля, че просто той (Артета) имаше проблем. Не мога да Ви кажа много по въпроса. Той не беше щастлив, това е. Не мога да кажа нищо повече, защото това се случи. Аз не бях щастлив и сега се чувствам по-добре. Имаше няколко сложни месеца.

Понякога във футбола е така. Ако трябваше да кажа нещо по темата, щях да кажа, от мое име, че никога не съм искал да правя нещо лошо. Сега трябва да оставя това в зад гърба ми, то е вече в миналото. Искам да мисля за настоящето“, добави Оба по време на официалното си представяне на „Камп Ноу“.